Richard Herrey

Tack och farväl

Tack och farväl min gode kamrat.

Tack för alla fina stunder vi haft tillsammans.

Golf GTI kopia

Tack för att du tagit mig säkert 6000 mil runt Sverige från Norrland till Smygehuk.

Tack för att du varit en trygg vän på vinterväg

IMG_2250_2

 Tack för alla långa nätter.

bild

Det har varit ett sant nöje att ha dig som kamrat.

Jag hoppas du snart får en ny kamrat som uppskattar dig lika mycket som jag gjort

IMG_6032

 Tack för alla minnen.

Varma hälsningar

Vätternrundan 2013

Vätternrundan var i år ett stort mål att få genomföra. Speciellt som jag missade förra året eftersom jag slet av hälsenan två veckor innan under inspelningarna av *Superstar Celeb*Playitas Kanarieöarna. Dessutom hade jag redan förra året fått min gamla klasskamrat Lars-Göran Lollen Järelöv att ställa upp och nu i år skulle vi äntligen få genomföra detta äventyr tillsammans.

Som vanligt körde vi med det härliga Team Magnus som är ett gäng glada amatörer som gillar att cykla på olika nivåer som finns utspridda i Sverige. Riktigt sköna och trevliga människor med rätt inställning till cyklande och livet. I år hade vi Bengt Emanuelsson som pådrivande kapten.

Även bror Louis var med i år trots att han inte hunnit träna så mycket och dessutom haft ett fall på cykeln vilket resulterat i skrapsår och ömmande kropp bara någon vecka innan rundan. Här står vi redo att hämta våra nummerlappar på torget i Motala.bild kopia 3Jag hade laddat ordentligt innan årets Vätterrunda. jag hade nästan 200mil i benen. Jag hade kört ett antal sträckor på Hjärtebarnsturen, hade veckan innan kört Halvvättern. Kände mig stark och hade laddat med kolhydrater och vila dagarna innan.bild kopia 2

Lollen hade fixat ett bra boende  och vi lyckades komma i säng vi 22-tiden för att få sova fram till 02.30 då klockan ringde och det var dags att slänga i sig gröten och cykla ner till start. På vägen ner till start hann jag dessutom lämna lite liverapport i P3/P4 Vaken.

Här står vi taggade och redo att rulla iväg 03.52 gick starten. Vi kör ut med mottot: ”Sisten i mål är en IFKare .. o det vill man ju inte vara”bild kopia

Målet i vår Team Magnus grupp vara att gå under 10 timmar. Det började väldigt tufft. Det blåste riktigt stark motvind. Vi började turas om att dra och efter jag varit framme och dragit 5-6 gånger i motvinden började jag inse att detta skulle bli riktigt tufft för mig. Jag började bli trött efter ett par mil redan och kände på mig att några i vårt gäng tvingats släppa gruppen i den tuffa vinden. Louis hamnade t ex lite efter och tvingades släppa och jag själv hade lagt mig längre bak och kämpade också för att hålla mig kvar i den klunga som bestod av drygt 10-tal Team Magnus cyklister och ett tiotal andra. Vi kämpade oss ner mot Jönköping och tappade minut för minut på vårt utsatta schema. i Husqvarna fick vi stanna några minuter oplanerat då en i gänget fick problem med ett ekerbrott. Vi var nu bara 7-8 stycken kvar i vårt gäng och jag var ingen draghjälp alls.

Vi stannade i Fagerhult som planerat… men det blev 12-13 minuter och inte de 5 vi hade tänkt från början och nu var vi en halvtimme efter i schemat att nå under 10 timmar. Vi lyckades dock efter Fagerhult haka på ett gäng danskar som höll ett högt och bra tempo och vi fick chansen att ‘vila’ lite bakom dem i några mil, de svängde tyvärr av för att äta lasagne i Hjo och vi tackade för hjälpen och var själva igen. Nu var vi reducerade till sex man tror jag (var lite trött) och Lollen och de andra gjorde ett hästjobb med att dra där framme för att hålla farten, jag hade fortfarande fullt sjå med att bara försöka följa. Med sex mil kvar ligger vi tillsammans med några andra och då punkterar en i vårt gäng.. jag säger direkt att jag är för trött för att stanna och rullar vidare  övertygad om att de andra kan jaga ikapp mig. Lollen stannar först men bestämmer sig snabbt för att jaga ikapp mig direkt vilket han lyckas med efter några kilometer.

Sen blev det en kamp mot klockan och mot orken för mig, och krampkänningar för Lollen. Vi stannade en sista gång vid Hammarsundet för vätskan var slut och det behövdes inför sista fyra milen. (När vi stannade passerade faktiskt våra kamrater i Team Magnus utan att vi märkte det). Backarna efter Hammarsundet kändes oerhört långa och tunga och jag fick kämpa sakta men säkert för att ta mig upp och låg på lättaste växeln oftast. Lollen låg framför och drog hela tiden. Här nedan hamnande vi på happymtb ‘s kamera strax efter Hammarsundet i backarna där vi hade sällskap av denna kille i svart en stund. Notera att jag inte orkar lyfta blicken  🙂9357_10151505287531864_18247268_n Med 2 mil kvar ligger vi enligt schemat på en sluttid på 10:10 ..  nu är det bråttom.  Efter sista långa backen vid Medevi (2mil kvar) så ökar Lollen farten och jag hänger på som ett plåster på hans bakhjul. Vi har nu lite tur och det är inte lika trångt på vägen som det kan vara. Vi kör för allt vad tygen håller och passerar hundratals cyklister .. och jag noterar att ingen passerar oss på 1,5 mil. Det går fort.. vi lyckas komma ikapp en Fredrikhof cyklist som hjälper till att dra.  Lollen har  haft krampkänningar i båda vaderna och får nu också i låret. Jag är bara trött.. men så länge det inte lutar för mycket uppför kan jag hålla farten på ren vilja.

När vi närmar oss Motala förstår vi att det kan hänga på sekunder att nå vårt mål tidsmässigt och Lollen drar och fortsätter att peppa uppmuntrande, som under hela rundan,  och jag hänger på. Tänkte inte rulla in över mållinjen utan att ha gett allt och när vi i full fart svänger 90grader vänster in på målrakan i Motala håller Lollen på att åka ut på gräset i den höga farten.

Vi kommer i mål och jag frågar en åskådare direkt vad klockan är och får beskedet att vi klarat att gå under 10 timmar. WoHooooo!!!! 🙂 .  Lyckan är total.  

9:55 blir sluttiden och min tacksamhet till Lollen för hans oerhörda prestation och arbete att ligga framför mig o dra i så många mil når inga gränser. Det är två oerhört nöjda gamla Tynneredspojkar som genomfört en fantastiskt dag tillsammans med Team Magnus på vägarna kring Vättern.  Nästa år kör vi igen 🙂  ..o Heja GAIS 🙂10660_410066202443618_1484160505_n

Varma hälsningar

Halva Vättern Hela Prostatan med Vacchi

Frågan som fick ett omedelbart JA.

Frågan som fick ett omedelbart JA.

Klockan 00.32 söndagen den 9 juni klev jag ombord på en Taxibåt i Sandhamn i Stockholm’s skärgård efter ett gig på Seglarhotellet och började min resa genom den vackra svenska sommarnatten.

sommarnatt i skärgården

Tog mig hem och lyckades trots att grannarna hade fest fånga knappt två timmars sömn innan jag slängde in cykeln i min Golf och i gryningen gav mig iväg mot Motala, just som det började regna lite lätt.duggregn i gryningen

Körde på ganska öde motorväg i 3 timmar där även några enstaka cykelkamrater som förmodligen hade samma mål som jag färdades. bild kopia 4Redan kvällen innan hade Eurosport profilen och cykelkommentatorn Roberto Vacchi samlat stor del av gänget som skulle cykla för Prostatacancer i Motala.

Bild från och reportage i Motala Vadstena Tidning

morgonen klockan nio var hela gänget samlat och redo för att köra 15mil HalvVättern941935_367895773312114_490499186_nKlockan  09:46 rullade vi iväg…. och nu skulle det trampas också inte bara snackas och samlas in pengar 🙂8713_367899059978452_1590132195_nJag körde längst fram med Roberto Vacchi från början och det gick bra i ungefär 5-6 km sen höjdes tempot plötsligt och den stora klungan sprack upp i två eller tre delar. Jag släppte motvilligt men medvetet förstaklungan och hamnade i den andra eftersom jag är en optimistisk och glad cyklist ..men inte en jättesnabb cyklist 🙂 .942561_367897526645272_664555866_n

Det blev en nästan idealisk runda för min del.

Förutom den låååååånga, smala och slingriga backen som dök upp efter 2-3 mil som splittrade vår fungerande klunga så gick det mycket bra. Jag hamnade lite ensam uppe på krönet av backen men lyckades efter några minuters ivrigt trampande jaga ikapp några killar från Göteborg som jag tog rygg på.Vi blev så småningom en lite större grupp där många höll ihop i tio mil ungefär. På slutet tröt orken lite och jag hade en fantastisk cykelkamrat i prostatagruppen som hjälpte att dra fram mig de sista 2-3 milen. Jag drog ingenting…. jag orkade helt enkelt inte. (För er som inte cyklar så är det nästan ovärderligt att kunna ligga precis bakom någon som håller ett bra tempo)

bild kopia 5

Cyklade mina snabbaste och bästa 15mil någonsin och gick i mål på 4tim 37min vilket jag är jätteglad för. De innebär ett snitt på 32km i timmen ca.

Vill skänka ett stort tack till Vätternrundan, sponsorerna, samt alla fina cyklister som ställde upp och skänkte 2000:- var och totalt 169.000:- till förmån för Prostatacancerarbete.imagesMen främst måste jag tacka Roberto Vacchi som var initiavtivtagare och den som gjorde det hela möjligt. En riktig hjälte.bild kopia 7

 

Varma hälsningar

Cyklister med Hjärta

När Lars Erlman (här närmast i bild) drog igång projekten Hjärtebarnsturen för att samla in pengar och rikta uppmärksamhet till Hjärtebarnsfonden genom att cykla genom stora delar av Sverige ville jag (här i blått) genast vara med.IMG_5543

Min brorson Johannes är ett Hjärtebarn. Forskningen går framåt och läkarnas kunskap räddar fler och fler barn och Johannes skulle idag inte leva om inte det varit för läkarnas fantastiska kunskaper inom hjärtkirurgi på barn.

DSC00485Det har varit fantastiskt att få vara med och cykla ungefär hälften av de sträckor som cyklats de senaste två veckorna, närmare bestämt 115 mil ungefär. Det har varit härliga människor som ställt upp och några mer kända än andra. Här klipporna Pelle,Tuna o Magnus med mig i Karlstad.

IMG_5542Kalle Moreus som cyklade ifrån Leksands IF’s Hockeykillar in mot Rättvik

IMG_5529Roberto Vacchi som punkterade två gånger på väg ut ur Borlänge
IMG_5535

 

Pamela Andersson och Agneta Sjödinbild kopia 3Skidkungen Torgny MogrenRichard o Torgny Mogren

Almtuna Hockeylag som jag cyklade tillsammans med mellan Uppsala och Stockholm

bild kopia 5

Hockeykamraterna Mattias Timander och Peter Forsberg som cyklade på Tandemcykel 9 milbild kopia 2

IMG_5593

Så här såg jag ut efter en regnig, kall och blåsig sträcka mellan Stockholm-Norrköping

IMG_5673Min kollega Ola på Sveriges Radio P4Gävleborg som tappert cyklade med och rapporterade live ut från Bollnäs

Björn Becksmo på TV-Sporten som har ett eget litet Hjärtebarn.Björn Becksmo  Hjärtebarnsturen

Ärligt talat så har det varit jättekul även om jag många gånger haft svårt att hänga med i tempot. Grabbarna har dock alltid varit mer än hjälpsamma och peppande… och draghjälp har givits mycket och ofta ..den här ryggtavlan på Ted har jag legat bakom många gånger t ex.
IMG_5662

Här träffade vi trevlige generöse Statoil Bengt i Filipstad som bjöd på kaffe o bulle på den tyngsta o bergigaste sträckan mellan Borlänge-Karlstad.

IMG_5532

Summan av kardemumman är att det varit en fantastisk upplevelse och att jag fått många nya vänner på vägen. Det har varit en ära att få vara med på denna HjärtebarnsturIMG_5604

Så STORT TACK till alla som stöttat och bidragit på olika sätt för Hjärtebarnsfonden. Jag och kanske framförallt hjärtebarnen och deras föräldrar uppskattar det otroligt mycket. Det är många jag träffat på dessa två veckor som förtjänar många stjärnor i himlen. Vill du bidra på något sätt så kan du göra det genom att skänka en hundralapp här .

IMG_5657

 

Varma hälsningar

Richards blogg

Detta är ett första inlägg, presenterat av CRS Webbproduktion. Så snart Richard kommit igång med bloggandet själv kommer detta att raderas.

Varma hälsningar