Richard Herrey

Cyklister med Hjärta

När Lars Erlman (här närmast i bild) drog igång projekten Hjärtebarnsturen för att samla in pengar och rikta uppmärksamhet till Hjärtebarnsfonden genom att cykla genom stora delar av Sverige ville jag (här i blått) genast vara med.IMG_5543

Min brorson Johannes är ett Hjärtebarn. Forskningen går framåt och läkarnas kunskap räddar fler och fler barn och Johannes skulle idag inte leva om inte det varit för läkarnas fantastiska kunskaper inom hjärtkirurgi på barn.

DSC00485Det har varit fantastiskt att få vara med och cykla ungefär hälften av de sträckor som cyklats de senaste två veckorna, närmare bestämt 115 mil ungefär. Det har varit härliga människor som ställt upp och några mer kända än andra. Här klipporna Pelle,Tuna o Magnus med mig i Karlstad.

IMG_5542Kalle Moreus som cyklade ifrån Leksands IF’s Hockeykillar in mot Rättvik

IMG_5529Roberto Vacchi som punkterade två gånger på väg ut ur Borlänge
IMG_5535

 

Pamela Andersson och Agneta Sjödinbild kopia 3Skidkungen Torgny MogrenRichard o Torgny Mogren

Almtuna Hockeylag som jag cyklade tillsammans med mellan Uppsala och Stockholm

bild kopia 5

Hockeykamraterna Mattias Timander och Peter Forsberg som cyklade på Tandemcykel 9 milbild kopia 2

IMG_5593

Så här såg jag ut efter en regnig, kall och blåsig sträcka mellan Stockholm-Norrköping

IMG_5673Min kollega Ola på Sveriges Radio P4Gävleborg som tappert cyklade med och rapporterade live ut från Bollnäs

Björn Becksmo på TV-Sporten som har ett eget litet Hjärtebarn.Björn Becksmo  Hjärtebarnsturen

Ärligt talat så har det varit jättekul även om jag många gånger haft svårt att hänga med i tempot. Grabbarna har dock alltid varit mer än hjälpsamma och peppande… och draghjälp har givits mycket och ofta ..den här ryggtavlan på Ted har jag legat bakom många gånger t ex.
IMG_5662

Här träffade vi trevlige generöse Statoil Bengt i Filipstad som bjöd på kaffe o bulle på den tyngsta o bergigaste sträckan mellan Borlänge-Karlstad.

IMG_5532

Summan av kardemumman är att det varit en fantastisk upplevelse och att jag fått många nya vänner på vägen. Det har varit en ära att få vara med på denna HjärtebarnsturIMG_5604

Så STORT TACK till alla som stöttat och bidragit på olika sätt för Hjärtebarnsfonden. Jag och kanske framförallt hjärtebarnen och deras föräldrar uppskattar det otroligt mycket. Det är många jag träffat på dessa två veckor som förtjänar många stjärnor i himlen. Vill du bidra på något sätt så kan du göra det genom att skänka en hundralapp här .

IMG_5657

 

Varma hälsningar